El director de la Representació de la Comissió Europea (CE) a Barcelona, Ferran Tarradellas, ha assegurat aquest dijous que no pot pronunciar-se sobre el referèndum d'independència que vol organitzar la Generalitat el 2017, però ha garantit que segueixen amb "molta atenció" la realitat a Catalunya.

"No és una competència de la Unió Europea. Seria molt irrespectuós emetre opinions, posar el nas en un tema en què se'ns ha dit específicament que no el posem", ha exposat en una compareixença en la Comissió d'Acció Exterior del Parlament.

No obstant això, Tarradellas ha demanat que no s'interpreti el silenci de la Comissió com a indiferència, ja que ha assegurat que segueixen de prop el tema: "Qualsevol cosa que passa i especialment d'aquesta importància és una cosa que seguim amb molta atenció".

"La Comissió obre molt els ulls, escolta molt, però no parla gaire. Hi podria haver la sensació que no parla gaire per indiferència. Si no parla, no és per indiferència sinó per respecte", ha acabat, argumentant que els tractats europeus especifiquen que això és una qüestió interna de l'Estat.

Informació a Juncker

Tarradellas ha explicat que el president de la CE, Jean-Claude Juncker, vol tenir "tots els punts de vista" sobre la realitat catalana i estar informat, i ha explicat que precisament una de les seves funcions –de Tarradellas– és informar sobre l'estat de la realitat catalana.