El periodista i activista Julian Assange ha rebut aquest divendres un homenatge català a Londres. La Comissió de la Dignitat ha lliurat al fundador de Wikileaks el Premi Dignitat davant els jutjats de Westminster on s'està duent a terme el judici per decidir si el Regne Unit l'extradeix.

En el parlament de la Comissió de la Dignitat que ha llegit Júlia Strubell Prats, s'ha subratllat "l’essència del periodisme democràtic basada en la transparència i el dret dels ciutadans a una informació verídica" que representa Assange. La Comissió també ha volgut agrair a Julian Assange el suport al Dret a l’Autodeterminació de Catalunya, a més de la valuosa ajuda que va oferir a la possibilitat que se celebrés el Referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Per la llibertat de Julian Assange

En l'acte, organitzat pel Julian Assange Defense Committee de Londres, s'hi ha desplegat una gran pancarta demanant la llibertat d'Assange. Actualment, el periodista es troba a la presó de Belmarsh on, segons la Comissió de la Dignitat i altres organitzacions pels drets humans, se li vulneren els seus drets i la seva dignitat.

En rebre el premi, un representant del Julian Assange Defense Committee ha parlat de l'ideal de Julian Assange de "desenvolupar relacions amistoses entre nacions, basades en el respecte al principi de drets igualitaris i el dret a l'autodeterminació dels pobles". Durant l'acte també s'ha rebutjat la repressió a Catalunya arran del procés independentista.

El Premi Dignitat

El Premi Dignitat concedit per la Comissió de la Dignitat consisteix en una lletra "D" i ha estat atorgada en el passat a personalitats i entitats com Neus Català, Jordi Borràs, els periodistes Carlos Enrique Bayo i Patricia López, o la iniciativa Cap Dona en l'Oblit.

El passat mes de gener, la Comissió va anunciar que Julian Assange rebria el Premi Dignitat que li ha estat entregat aquest divendes.