El comissari José Manuel Villarejo va indagar en la vida privada de Miguel Sebastián, excap de l'Oficina Econòmica de Moncloa amb José Luis Rodríguez Zapatero i posteriorment ministre d'Indústria dins de les tasques d'espionatge que li va encarregar el BBVA per frenar l'operació promoguda per Sacyr i per desplaçar Francisco González de la presidència de l'entitat financera. Així ho expliquen en una investigació conjunta Moncloa.com i El Confidencial.

Segons aquests dos digitals, el llavors agent encobert va informar al banc que Sebastián hauria tingut una relació "amb un cubà anomenat Iván que treballa en un pub de la plaça de Chueca" al marge de la qual mantenia amb la seva parella en aquell moment, avui al capdavant d'una empresa pública controlada per l'Estat. Aquestes informacions exposen que van indagar sobre les seves trucades i es van queixar que el CNI va neutralitzar algunes de les seves temptatives de punxada i van transcriure el relat del que es va parlar en aquestes suposades converses. Així, tal com expliquen, l'objectiu no era només conèixer la seva vida política sinó també la sexual.

La vida íntima del que era cap de l'Oficina Econòmica de la Moncloa apareix en diversos moments de la conversa entre Julio Corrochano, cap de Seguretat del BBVA i el comissari Villarejo. "El marieta del cubà boig (suposat xicot de Sebastián), que he de donar-li jo un cop, que té collons 'macho'... Però coincideixo amb la teva apreciació que estava el paio depre (Sebastián), està mig depre, no lio va bé amb el xicot tampoc", recull Moncloa.com i El Confidencial que explica Villarejo.

Fer-se passar per "Iván"

I la respuetsa de Corrochano: "I li veus les fotos i les hòsties...". I la nova resposta de Villarejo: "Està moix (Sebastián). No m'estranyaria que aquestes trucades i aquests missatges... Ha de ser fotut, eh? Allà no truques i enviant missatges i l'altre ha d'explicar-li... I clar, jo no sé si va ser aquest o no... Jo tinc els meus dubtes. Igual se'l menjarà el puto cubà". Segons exposen ambdós digitals, és justament en aquell moment quan el comissari revela al cap de Seguretat ha tingut "diversos mesos de baralla" amb el que, en paraules seves, era la seva parella sentimental: Maurici Lucena. Aleshores, director del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial i en l'actualitat, president d'AENA.

Així, la feina de Villarejo va consistir en fer-se passar per "Iván" per fer-li arribar a Sebastián missatges de "contingut sexual" i amenaçar-lo d'explicar-ho en un programa de "televisió porqueria". La intenció era desestabilitzar a un dels integrants de l'anomenat 'grup hostil', que liderat pel constructor Luis del Rivero, va intentar prendre el control del BBVA i descavalcar a Francisco González.