L'examant de Joan Carles I torna en escena. Avui Corinna Larsen ha declarat en el judici contra l'excomissari Villarejo, una causa per calúmnies i denúncia falsa cap a Félix Sanz Roldán, exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència. Ho ha fet en un jutjat ordinari de Madrid, en videoconferència des de Londres. I l'empresària germanodanesa ha testificat a favor de la defensa de l'expolicia: va sentir-se amenaçada pel llavors cap de la intel·ligència espanyola durant el 2012. "Em va dir que, si no seguia les recomanacions, ell no podria garantir la meva integritat física ni la dels meus fills", ha assegurat Corinna. "Em van aterrar aquestes paraules; crec que a qualsevol persona", ha admès. No només l'amenaçava Sanz Roldán, sinó que a més era Joan Carles I qui "donava les ordres".

Avui se celebra en un jutjat de Madrid el judici contra Villarejo per presumptes delictes de calúmnies i denúncia falsa contra l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán, i ha comptat amb la declaració per videoconferència de l'examiga de Joan Carles Corinna Larsen des del Regne Unit. Arriba després que en una entrevista amb Jordi Évole, l'excomissari afirmés que Sanz Roldán havia amenaçat personalment l'examant del Rei. La vista s'ha celebrat després que s'hagi ajornat fins en quatre ocasions, però finalment ha tingut lloc aquest divendres. 

Així, Corina Larsen ha ratificat la versió de Villarejo. Ho ha fet a través de diversos episodis. En primer lloc, ha explicat com la primavera del 2012 va produir-se "una ocupació il·legal" de les seves oficines i apartament a Mònaco per part d'una empresa de seguretat contractada pel CNI. L'examiga de Joan Carles I va demanar justament explicacions a l'emèrit, que li va dir de forma "poc concreta" que era una operació per a protegir-la dels paparazzi.  Aquesta ocupació, ha denunciat, "va durar setmanes". També li van demanar fer un escorcoll de cinc dies, sense ningú present, al seu apartament buscant micròfons. Ella s'hi va negar perquè "no tenia sentit". És un dels diversos "episodis aterridors" que ha denunciat, i que van desembocar en amenaces.

"Cada cop que no estava d'acord amb alguna cosa que ell demanava, se sentia frustrat, i m'avisava que podria haver-hi conseqüències", ha declarat l'empresària en refèrencia a l'exdirector del CNI. També ha explicat la trobada que va mantenir el 5 de maig a Londres amb Sanz Roldán. Va ser llavors quan ell li hauria dit que, si no seguia les seves recomanacions, no podria garantir la seva seguretat. També ha confirmat que l'exdirector del CNI li va dir que les ordres venien de dalt: del llavors rei Joan Carles I.

Un altre episodi. L'endemà d'aquella trobada, l'empresària va tornar a la seva casa familiar de Suïssa. Ha explicat que allà hi va trobar un llibre sobre la mort de Lady Di. Aquella mateixa matinada va rebre una trucada d'un número ocult. "Hi ha molts túnels entre Niça i Mònaco", li van dir des de l'altra banda en castellà.

Corinna Larsen també ha relatat com, a través de l'anònim "Paul Bon", va rebre amenaces per correu electrònic. "Era efectivament el senyor Roldán. M'havia enviat una notificació dient-me que rebria uns correus d'una persona que es deia Paul Bon", ha declarat.

Després de relatar tots aquests episodis, Corinna Larsen ha insistit que va sentir-se "aterrada". Si no va posar-ho en coneixement de la justícia, ha explicat, va ser perquè temia que aquesta "hostilitat" de la intel·ligència espanyol anés a més. També ha constatat que hauria estat inútil, per la immunitat de la qual gaudien tant el director del CNI com el rei Joan Carles I.

Ha estat la primera vegada que Villarejo s'ha assegut al banc dels acusats. Però podria ser que no fos l'última, jutjant per les dimensions del cas Tàndem i les seves nombroses ramificacions, en les quals s'investiguen les feines de l'excomissari.

Sanz Roldán nega amenaces

L'examant del Rei ha donat suport a la versió de Villarejo. En canvi, Féliz Sanz Roldán ha negat haver amenaçat Corinna en la reunió que van mantenir, ni haver-li enviat els correus sota el pseudònim de Paul Bon. De fet, l'exdirector del CNI ha assegurat que "mai no ha amenaçat" ni una dona ni un nen. S'ha aferrat a la llei per no respondre a preguntes relatives als serveis secrets espanyols. Tampoc no ha donat cap mena de detall sobre la seva trobada amb l'empresària germanodanesa.