El conseller de Salut, Antoni Comín ha xifrat en més d'un miler els atesos per la violència policial durant el referèndum d'independència del passat 1 d'octubre. La gran majoria dels atesos han estat per policontusions i d'altres lesions físiques, fissures i algunes crisis d'angoixa, a més dels dos ferits de gravetat, que va patir una important lesió ocular i l'altre que segueix ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron. Això ha dit Comín durant la seva visita a dos CAP que van patir càrregues policials durant el referèndum, el del Guinardó, a Barcelona, i el de Sant Andreu de la Barca. El conseller també ha subratllat que al Departament de Salut i el Govern els sembla essencial donar suport als ciutadans que van ser víctimes de les agressions dels cossos de seguretat espanyols.

A part d'aquestes atencions, actualment s'estan detectant centenars de persones que mostren l'impacte psicològic de la violència patida el passat 1 d'octubre, i el Govern ha activat un dispositiu especial de suport per ajudar-los. Comín ha assenyalat que hi ha trastorns importants per estrès agut i post traumàtic, ciutadans que avui encara no poden oblidar les imatges de violència d'aquell dia i que aquestes persones han de poder recórrer al seu metge de família i a tots els metges del Departament de Salut.

Amb aquestes visites, el conseller també ha volgut homenatjar dos dels centres de salut que van obrir com a col·legis electorals i que van participar de la "festa de la democràcia que va ser el referèndum de l'1 d'octubre".