Els consellers Meritxell Serret, Lluís Puig i Toni Comín han estat poc més d'un quart d'hora a les dependències del tribunal belga de primera instància que haurà de decidir sobre les ordres de detenció i lliurament emesos pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que investiga els esdeveniments relacionats amb el procés sobiranista. Han arribat a la Cambra del Consell en una audiència a porta tancada minuts abans de les 9 del matí.

La vista ha quedat ajornada perquè Bèlgica ha demanat més informació a Espanya per seguir estudiant la petició d'extradició i ha ajornat la vista per al dimecres 16 de maig. Així ho ha anunciat l'advocat dels tres consellers Paul Bekaert en declaracions als mitjans escassos vint minuts després de l'hora prevista de l'audiència prevista per a aquest dimecres.

Els consellers que romanen a Bèlgica van ser posats en llibertat amb mesures cautelars pel jutge d'instrucció que els va prendre declaració fa dues setmanes. En concret, cap dels tres no pot abandonar Bèlgica i han de posar-se en disposició de les autoritats belgues quan aquestes el requereixin. Dels tres, Comín és l'únic que Llarena ha processat per un delicte de rebel·lió, a més del de malversació de cabals públics. Serret i Puig, per la seva part, han estat reclamats per delictes de desobediència i malversació.

Aquesta primera compareixença davant la Cambra del Consell té caràcter "preliminar", segons van assenyalar fonts judicials, per allò que no s'espera que el jutge encarregat del cas prengui aquest dimecres la decisió de lliurar o no als tres polítics catalans a la justícia espanyola