Comín: “La revelació de secrets és delicte a Espanya i a Bèlgica”. El conseller Comín ha reaccionat a la filtració de missatges que hauria rebut de Carles Puigdemont i revelats a Telecinco amb un fil de tuits on assenyala que “la revelació de secrets és delicte a Espanya i a Bèlgica”, apuntant que la filtració dels missatges és “obtenir subreptíciament les converses de tercers”.

Després de la publicació a Telecinco de les seves converses amb el president Carles Puigdemont, Comín ha confirmat que la situació permet l'inici de "les pertinents accions legals". En una sèrie de comentaris a Twitter, el diputat d'ERC també ha advertit que "qualsevol missatge tret del seu context perd sempre el seu significat". "La posició política del president Puigdemont ha estat expressada fa poques hores, en un missatge oficial ahir al vespre", ha dit el republicà, assegurant que el vídeo era "del tot inequívoc".

A més, Comín ha defensat que "si el bloc del 155 s'està fent il·lusions sobre la divisió de l'independentisme, tindrà un enorme disgust". "Des de la seva pluralitat ideològica, la unitat de l'independentisme està absolutament garantida, estem tots conjurats a fer valdre els resultats del 21-D", ha afegit. 


Segons Comín, no es tracta d'una qüestió dels independentistes, sinó dels "demòcrates". "No permetrem que una causa penal totalment aberrant i il·legítima invalidi el resultat del 21-D", ha dit, afegint que "sense respecte a la voluntat popular no hi ha democràcia" i que "la democràcia no es negocia".