Els consellers a l'exili, Toni Comín i Lluís Puig, demanaran aquest divendres a la Fiscalia belga que posposi el judici sobre la seva euroordre, com ja va fer amb la vista de Carles Puigdemont. Així ho han explicat Comín i Puig en declaracions a la premsa en un acte celebrat a Waterloo, previ a la primera vista sobre la seva euroordre, que tindrà lloc davant un jutge de primera instància.

També sol·licitaran que es formalitzi el calendari d'intercanvi de documentació entre Fiscalia i Defensa, que segons van explicar inclourà una primera data en la qual els acusats presentaran els seus arguments, una segona on el fiscal presentarà les seves al·legacions, i una tercera data en la qual les defenses emetran el seu document definitiu amb les respostes als arguments del ministeri públic.

La sessió d'aquest divendres, ha explicat Comín, serà "molt tranquil·la" i tots dos consellers esperen sortir amb la data de la seva vista oral fixada. Aquesta podria coincidir amb la de Puigdemont, prevista per al proper 16 de desembre, tot i que recorden que aquesta decisió "només li correspon a la justícia".

El procés d'extradició de Comín i Puig és independent del que se segueix en relació amb Puigdemont, ja que l'ordre europea de detenció i lliurament cursada contra els consellers es va enviar a Bèlgica de manera separada i dues setmanes després de la primera.

El Tribunal Suprem espanyol reclama Comín per sedició i malversació, els mateixos presumptes delictes que imputa a Puigdemont per la seva implicació en el referèndum de l'1-O, i Puig només per malversació.