El conseller de Salut, Toni Comín, ha descartat viatjar des de Bèlgica —on és actualment juntament amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i altres membres del Govern— a Catalunya "si hi ha risc de presó", encara que obtingui escó en les eleccions del 21 de desembre, atès que és el número set de la llista d'ERC per Barcelona.

"Per raons polítiques i personals, crec que és molt més útil l'exili que la presó", ha valorat en una entrevista publicada aquest divendres al diari Ara, en la qual ha dit que estudiarà jurídicament la possibilitat de recollir l'acta de diputat sense haver de personar-se al Parlament.

Ha apostat perquè els comicis permetin configurar un Govern operatiu des de Barcelona que complementi i actuï en coordinació amb el "legítim" a Brussel·les, que ha refusat de tractar com un òrgan simbòlic.

"Ara el que hem de fer és guanyar, guanyar i guanyar. Fer saber a la gent que, si no guanyem, els exiliats no tornarem mai", ha afirmat Comín, que ha considerat il·legal la forma com s'ha aplicat l'article 155 de la Constitució, i ha cridat a continuar avançant cap a la independència de Catalunya sense obsessionar-se, ha dit, amb els terminis.

"El que no ens ha ajudat gens durant aquest temps ha estat estar obsessionats amb les dates. Hem de tenir clara l'estratègia i avançar a mesura que complim objectius estratègics", ha asseverat.