El conseller de Salut, Toni Comín, creu que no és incompatible ''ser d'esquerres i estar preocupat pel pacient'' sinó tot el contrari, perquè remarca que les esquerres sempre s'han preocupat pel més dèbil. Respon d'aquesta manera a les paraules de Montserrat Candini a Redacción Médica, on la portaveu de la comissió de Salut i diputada de Junts pel Sí, assegurava que el conseller està més preocupat per acontentar l'esquerra que no pas el pacient. Candini també assegurava que la suposada privatització de la sanitat catalana no és real, i que és "un relat instal·lat en el discurs que no m’agrada gens”.

Toni Comín, en una entrevista a l'ACN, s'ha mostrat convençut que Candini està ''molt penedida'' d'haver pronunciat aquesta frase, en què assegurava que el conseller estava més preocupat per acontentar l'esquerra que no pas al pacient, perquè és totalment ''desafortunada'' i que ''es comenta sola''.

Per Comín, històricament l'esquerra s'ha preocupat pel més dèbil i per tant, és tot el contrari. De fet, Comín ha especificat que el sector coneix la seva ''obsessió única'' per millorar l'assistència sanitària a Catalunya i ho ha situat com a ''l'única motivació'' que explica les renúncies que suposa acceptar un càrrec com el de conseller, com per exemple, a nivell familiar. Tot i això, el titular de Salut ha reconegut tenir bona relació amb Montserrat Candini.