L'eurodiputat i cap de llista de les europees per Junts, Toni Comín, ha demanat el vot a les europees per fer "un front" a Brussel·les que "acompanyi la feina de Puigdemont a Catalunya. Aprofitant l'últim ple del Parlament Europeu a Estrasburg, Comín ha presentat la candidatura de Junts a les europees juntament amb Neus Torbisco, Aleix Sarri, Mariona Illamola i Gorka Knörr, que l'acompanyaran en la candidatura en aquest ordre. També ha assistit l'exconseller Lluís Puig, que tancarà la llista. En declaracions als mitjans, el candidat de Junts a les eleccions del 12-M, Carles Puigdemont, ha reivindicat que la llista del seu partit per a les europees és l'única "netament catalana" i "independent" d'altres formacions.

"Si el 12 de maig els catalans ens fan confiança, necessitarem molt una crossa europea molt bregada i musculada per poder culminar l'etapa que volem començar amb les eleccions", ha afirmat l'encara eurodiputat de Junts. Comín relleva Puigdemont com a cap de cartell de les europees després que l'expresident decidís aspirar a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 12-M. 

Qui són els candidats de Junts?

Junts va fitxar l'exconseller de Salut i exdiputat d'ERC Toni Comín per a les eleccions europees del 2019. Com a eurodiputat en el grup dels no adscrits, Comín ha estat membre de la comissió de desenvolupament de l'Eurocambra i la delegació per a les relacions amb Austràlia i Nova Zelanda. La catedràtica de Dret Internacional a l'Institut d'Estudis Avançats Internacionals i Desenvolupament de Ginebra (Suïssa) Neus Torbisco serà la número dos de la candidatura de Junts a les eleccions europees del 9 de juny. Torbisco acompanyarà l'exconseller i actual eurodiputat Toni Comín, que liderarà la candidatura, i Aleix Sarri, que n'ocuparà la tercera posició. Torbisco és doctora en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ha estat membre del Consell per la República. Sarri és director de l'oficina europarlamentària de Junts i també va treballar com a assessor de l'eurodiputat Ramon Tremosa. El quart lloc de la candidatura l'ocupa l'exdiputada al Congrés Mariona Illamolla i al cinquè Gorka Knör, exdelegat del Govern a Brussel·les. L'exconseller i diputat de Junts Lluís Puig tancarà la llista

Puigdemont va guanyar les últimes europees

La candidatura de Junts-Lliures per Europa encapçalada per Puigdemont va guanyar les últimes eleccions europees a Catalunya el 2019 amb el 28,6% i 981.357 vots, i superant el PSC, que va obtenir el 22,06% (756.231 vots), i ERC-Ara Repúbliques amb el 21,2% (727.039). Amb gairebé 1 milió de vots, Junts es va imposar a les quatre demarcacions catalanes i va assegurar dos escons, un per Puigdemont i l'altre per Comín. L'exconsellera Clara Ponsatí va entrar a l'Eurocambra el 2020 gràcies al nou repartiment d'escons després del Brexit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!