L'eurodiputat Toni Comín ha alertat davant del ple del Parlament Europeu contra la politització que s'està fent a Espanya de la lluita contra el coronavirus i de les decisions que cal adoptar per combatre-la. "No podem convertir-les en un objecte de batalla partidista com està passant a Espanya en què amb la gestió de la Covid s'està produint una batalla campal política, seguida amb escàndol per la resta de països de la UE", ha denunciat Comín.

"Per què la política espanyola té tanta dificultat per gestionar aquesta crisi de manera madura, responsable i intel·ligent com estan fent altres països de la Unió?", s'ha preguntat.

Les crítiques de Comín no s'han limitat a la política espanyola. L'eurodiputat també ha retret a la Comissió Europea que tenia una "gran responsabilitat" que "desgraciadament no ha assumit" per fixar criteris el més objectius possibles per indicar quines mesures calia adoptar per combatre el coronavirus, i fer-ho a partir d'indicadors i dades "fiables científics i transparents".

Comín ha subratllat que aquest criteris haurien d'haver decidit qüestions com "quan i com aplicar un confinament o quan i com tancar els restaurants i els bars", que tenen greus conseqüències damunt de la salut, la vida, la llibertat i l'economia de tots i que no es poden polititzar.

"Prou silenci davant la repressió!"

És el segon dia consecutiu en què Comín mostra la valoració crítica davant de la gestió de la Comissió Europea després que ahir va denunciar davant del ple i amb contundència el silenci d'aquest organisme davant la violència policial contra els independentistes l'1-O.

La intervenció es va registrar durant el pleno sobre violència policial en què una diputada irlandesa, Clare Daly, va emplaçar la Comissió a demanar explicacions a Espanya per la "violència contra els manifestants catalans" i per les greus lesions provocades per les pilotes de goma.