La ja exconsellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha publicat un vídeo a Twitter amb el que fa balanç i tanca la seva etapa al capdavant d'aquest Departament. Geis ha afirmat que "ha estat un honor i un privilegi servir al sistema universitari i de recerca del país". En el vídeo, la que ha estat responsable de la conselleria de Recerca i Universitats des del maig de 2021 subratlla la seva "gratitud i agraïment a totes les mostres de suport i afecte rebudes aquestes últimes hores". "Si alguna cosa he fet, ha estat estar al costat de la gent; al costat del sistema de coneixement del país. Per una Catalunya del coneixement, per una Catalunya lliure", ha expressat.

🔴 Junts surt del Govern, última hora: les reaccions

"Em vaig presentar el 14 de febrer de 2021 —era la número 1 de la llista per la demarcació de Girona— amb una marca, que era estar al costat de la gent", ha reivindicat Gemma Geis. "Vaig renunciar a la meva acta de diputada perquè volia posar tota la meva força en la tasca i en el projecte del Departament de Recerca i Universitats", ha recordat. L'exconsellera ha volgut destacar els "principals reptes" que han ajudat a "enfortir" aquesta àrea, entre els quals ha citat el pla d'enfortiment de la llengua catalana en el marc universitari o l'aprovació de la Llei de la Ciència.

"Vull agrair als rectors, al sistema de recerca, als directors i investigadors dels centres de recerca, estudiants, personal tècnic de les universitats perquè hem fet un projecte que no és personal, sinó de país", ha indicat Geis, que ha tret pit del sistema universitari i de recerca: "Em sento molt orgullosa d'aquest sistema, representa el país que volem". En els seus agraïments, també ha tingut paraules per al personal de la conselleria: "Són una estructura d'Estat, uns servidors públics excel·lents, un dream team".

Cervera i Ciuró també s'acomiaden

Gemma Geis era l'única consellera de Junts que s'havia mostrat partidària del fet que el partit deixés el Govern. Les altres dues conselleres de la formació que han deixat els seus càrrecs i que s'han pronunciat després de transcendir el resultat de la consulta són Violant Cervera, responsable de Drets Socials, i Lourdes Ciuró, titular de Justícia. Per una banda, Cervera va fer un fil a Twitter en què va assenyalar que havia estat "un autèntic honor i una gran responsabilitat exercir durant aquest any i quatre mesos de consellera" i apuntava que "des d'on sigui, continuaré treballant per avançar cap a la independència, conscient que per assolir-la cal també donar solucions als ciutadans i fer front a la crisi econòmica i social que s'acosta". De l'altra banda, Ciuró s'ha limitat, per ara, a publicar un missatge a Twitter molt breu: "Junts i a totes".