Segons una consulta realitzada per Pimec, la majoria dels petits i mitjans comerciants de Catalunya confien en la recuperació econòmica a mitjà termini i creuen que l'impacte negatiu en les vendes depèn de la situació política del moment. 

Després de realitzar una consulta sobre 423 respostes amb la finalitat de conèixer l'impacte que ha tingut el conflicte polític català sobre el comerç durant el mes d'octubre, un 72,8% creu que les vendes seran les mateixes, o que fins i tot augmentaran, durant els pròxims mesos. D'altra banda, encara que aquest conflicte hagi afectat negativament a les vendes i a la facturació, un 62,9% creu que se solucionarà més endavant.

En la consulta també es pot comprovar com un 93% de les respostes reflecteix que la seva empresa no ha patit cap refús als seus productes o serveis generat per la situació política.

El sector tèxtil i el de restauració, els que més ho han notat

Els sectors que més han patit en vendes i facturació són el tèxtil, en part per l'arribada tardana de les baixes temperatures, i el de la restauració, com ho constaten un 65% dels enquestats. Tot i això, en referència al sector de la restauració, un 90% creu que de cara als pròxims mesos les vendes seran iguals o millors. Per contra, més de la meitat dels comerciants preguntats del sector del turisme i l'hostaleria no han patit una gran davallada en les vendes durant aquest mes. 

Pel que fa als territoris, Girona és la que ha experimentat un descens menor i Lleida és la que més ha patit el mes d'octubre.