El protagonista de l'intent de cop d'estat del 23 de febrer de l'any 1981, Antonio Tejero, demana més mà dura al Govern de Mariano Rajoy amb el procés català; exactament demana "un judici comparatiu entre el 23-F i el que està duent a terme el Govern de la Generalitat de Catalunya".

El colpista exposa una sèrie de motius en una carta enviada a La Gaceta per reafirmar la seva petició. Per començar, afirma que el 23-F pretenia aconseguir un canvi de govern "per garantir la unitat de la Pàtria", en canvi, "el cop d'estat que es prepara a Catalunya vol aconseguir la ruptura de la regió catalana i de la Pàtria".

En el segon punt recorda la pena que ell va rebre, admet que va cometre "un gran delicte" i afirma que els "secessionistes catalans estan incomplint moltes lleis des de fa temps amb total impunitat". Afegeix que "cada vegada van més endavant amb els seus delictes independentistes".

Pel que fa al tercer i darrer punt, exposa que la persecució del 23-F va ser immediata i que "si bé en una primera sentència se'ns condemnava a un màxim de 12 anys, més tard ens van comunicar que podien ser-ne fins a 30". Tejero transmet el seu malestar a Rajoy dient-li que no actua contra els independentistes quan "el seu delicte és molt més greu que el nostre". A més a més, considera que "les mesures contra el referèndum són molt petites" perquè només es basen a "perseguir paperetes". 

Aquests són els punts que manifesta Antonio Tejero en aquesta carta, però no acaba aquí. "Per tot això, i abans que arribi el dia fatídic de l'1 d'octubre, esperem una reacció tan contundent com la del 23-F", afirma. El colpista considera que si no s'actua a temps "estarem envalentint més Puigdemont i la seva comparsa [...] que ja fa temps que hauria de ser a la presó".

Finalment, s'adreça a l'Església i diu que "tots els capellans que onegen estelades haurien d'estar pregant per la unitat de la Pàtria que tant va fer per la religió catòlica". S'acomiada amb un "¡Viva España!".