Colonial ha aprovat en consell d'administració extraordinari traslladar la seu social de la companyia, actualment ubicada a l'Avinguda Diagonal de Barcelona, al número 52 del Passeig de la Castellana de Madrid, segons ha informat la socimi (Societat Anònima Cotitzada d'Inversió en el Mercat Immobiliari)

En el cas de la immobiliària que presideix Juan José Brugera, propietària d'una cartera d'edificis d'oficines repartits pel centre de Madrid, Barcelona i París, mou el seu domicili social després que l'agència de qualificació Moody's advertís la setmana passada de la possible devaluació dels seus edificis que podria generar l'actual situació a Catalunya.

Colonial té a Barcelona el 19% de la seva cartera d'oficines, valorada en total en uns 8.000 milions d'euros. Un altre 35% està a Madrid i un 46% restant, a París.

Segons va indicar Moody's, el descens del valor dels immobles pot afectar el nivell d'endeutament de Colonial, ja que les immobiliàries patrimonialistes el mesuren a partir de la relació entre el seu endeutament i el valor dels seus actius.

No obstant això, la firma ha indicat que, ja que el pes de Barcelona era menor respecte als altres dos mercats de l'empresa, ni en el pitjor escenari el seu endeutament no superaria la cota del 50% del valor dels seus actius, per la qual cosa, així mateix, descartava una revisió del 'ràting' que té assignat a la companyia.

Accionistes

Colonial està participada majoritàriament per inversors estrangers, com el fons sobirà de Qatar, amb un 10,6%, i el grup mexicà Finaccess, amb un 13,7%. No obstant això, la família catalana Puig va desembarcar aquest any al seu capital, on té una participació del 5%. A més, la immobiliària i el grup de cosmètica s'han aliat per abordar junts un projecte a Barcelona.

Es tracta de la construcció d'una nova i emblemàtica torre d'oficines de 21 plantes d'altura que s'aixecarà a la Plaça Europa.

Colonial, que recentment va tornar a l'Ibex 35, va informar de l'aprovació del canvi de seu al tancament de la sessió de Borsa, si bé ja ho havia anticipat el dia abans. Per això, les accions de la socimi es van revaloritzar un 2,60% fins a tancar en 7,952 euros per acció.