La plataforma civil Som Més i Societat Civil Catalana han utilitzat imatges de colles castelleres, sense permís d'aquestes, per representar l'unionisme. En el primer cas, la Colla Vella dels Xiquets de Valls emprendrà accions legals contra Som Més per haver utilitzat una imatge seva sota el lema "És hora de treballar plegats", per fomentar la unió dels grups unionistes, on es podia llegir la frase "¡Que no te engañen! La confrontación nos hace débiles". 

El fotògraf de la instantània, David Oliete, ha denunciat la utilització de la imatge per part de la plataforma civil, com també ho ha fet, per dos canals, la Colla dels Xiquets de Valls, que mitjançant el seu president, Albert Pedret, i el seu compte oficial, han confirmat que "no han donat cap permís per utilitzar la imatge" i han aprofitat per desmarcar-se'n. La denúncia s'ha fet efectiva per part del compte de Pedret però Som Mes ja ha esborrat la fotografia. 

D'altra banda, la coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha expressat el seu suport a la Colla Vella i a David Oliete per l'ús indegut de la imatge i ha aprofitat per fer-se'n ressò dels casos similars que s'estan succeint últimament.

Fa uns dies, els Castellers de Barcelona van trobar-se amb un cas pràcticament idèntic, on van haver d'exigir a l'associació Societat Civil Catalana que eliminés un vídeo en el qual apareixien imatges de les Colles Castelleres de Catalunya sota el lema "Aturar la rauxa per posar-hi seny”. L'entitat castellera va avisar que no volia ser partícip "d'organitzacions que neguen o donen suport a la violència que vam patir l'1-O".

S'espera que en la pròxima reunió castellera, en el marc de la Fira de Santa Úrsula, es tractarà la temàtica dels drets d'imatge que es deriven de les actuacions castelleres.