El Col·legi d'Advocats de Brussel·les ha donat carbassa a l'eurodiputat ex-UPyD Enrique Calvet, que va denunciar-hi els advocats del president a l'exili, Carles Puigdemont, per un error de traducció en l'acusació que aquests van presentar contra el jutge Pablo Llarena.

El Col·legi d'Advocats de Brussel·les ha descartat investigar els advocats belgues. La suposada manipulació va ser denunciada per Enrique Calvet, que també va presentar una queixa a l'òrgan col·legial de Madrid contra l'advocat Gonzalo Boye.

El Col·legi d'Advocats de Brussel·les, on estan col·legiats dos dels advocats de Puigdemont, Michèle Hirsch i Christopge Marchand, ha conclòs que no se'ls pot retreure cap falta deontològica i considera un "error" la mala traducció de les paraules de Llarena, segons consta en la resposta a la denúncia de Calvet. En l'escrit, el president del Col·legi de Brussel·les, Michel Forges, informa l'eurodiputat que ha contactat amb Hirsch i Marchand per escoltar la seva versió i que després d'un "examen atent" de les dades considera que no hi ha dubtes deontològics.

"No tinc intenció de donar més seguiment a la seva queixa", ha notificat Forges a l'exmembre d'UPyD, i ha conclòs que la situació denunciada es deriva "manifestament d'un error de traducció", que no és "personalment imputable" als lletrats i que ja ha estat corregit davant el Tribunal de primera instància encarregat del cas a Brussel·les.

El president del Col·legi d'Advocats, a més, aclareix en la seva resposta que no li correspon a ell pronunciar-se sobre "l'oportunitat ni sobre el fons" de la denúncia civil presentada contra Llarena, perquè recau en la competència exclusiva del jutjat de primera instància francòfon de Brussel·les.

La decisió del Col·legi de Brussel·les és recurrible en el termini de tres mesos, una possibilitat a la qual s'ha acollit l'eurodiputat.