L'alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), ha manifestat aquest dijous que a l'Ajuntament "es complirà la llei" en referència a la celebració del referèndum d'independència que la Generalitat té previst celebrar l'1 d'octubre ja que, per a ell, no hi pot haver un referèndum sense una convocatòria legal.

En una entrevista a la Ser, l'avui alcalde accidental, per l'absència de l'alcaldessa Ada Colau i de Gerardo Pisarello, que estan de vacances, ha expressat que entre Colau i ell hi ha "diferents posicions políticament", però que l'Ajuntament estarà atent per no incomplir la llei.

Sobre el que passaria si veiés l'alcaldessa votar l'1-O, el socialista ha declarat que "cada un és lliure d'expressar políticament el seu punt de vista, però en la mesura en la qual es compleixin els marges de l'estat de dret".

D'altra banda sí que ha assegurat que l'1 d'octubre hi haurà "una mobilització important de l'independentisme, amb urnes o sense urnes." Per ell, aquesta protesta evidencia que existeix un "conflicte polític" a Catalunya que només pot resoldre's dins del marc de l'estat de dret.

De la mateixa manera, s'ha mostrat convençut que té "totes les garanties" que cap regidor o alcalde socialista "no se saltarà les lleis".