José Luis Olivera Serrano. Aquest és el nom que el Govern espanyol té sobre la taula per convertir-lo en el primer titular d’un nou càrrec sorgit de la remodelació de la cúpula policial decidida en l’últim consell de ministres. Segons avança Público, el comissari Olivera esdevindrà cap de la Prefectura Central d’Informació, Investigació i Ciberdelinqüència, amb rang de subdirector general i control absolut sobre la policia, i especialment sobre les operacions de la Policia Judicial, la Policia Científica i la Unitat d’Afers Interns. El nomenament, a més, es faria aprofitant les vacances estivals.

Ara bé, el nomenament d’Olivera destaca perquè a més de ser un estret col·laborador de Jorge Fernández Díaz, està assenyalat com un dels integrants de l’anomenada Brigada Patriòtica que mouria els fils des del Ministeri de l’Interior amb la intenció de tapar casos de corrupció del PP. A més, estaria vinculat directament amb l’Operació Catalunya, ja que des del seu anterior càrrec com a responsable de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), hauria intervingut en les maniobres soterrades per malmetre el nom de destacats líders independentistes amb la intenció de soscavar el suport popular a l’independentisme.

Remodelació sense efectivitat

El nomenament, a més, treu tota efectivitat a la remodelació de la cúpula policial, ja que després de l'eliminació del càrrec de Direcció Adjunta Operativa (DAO) tant a la Policia Nacional com a la Guàrdia Civil, s’implementa un nou càrrec que finalment tindrà tantes o més atribucions que el DAO.

Per això, l’elecció d’Olivera, feta a més amb l’agreujant d’"estivalitat", es pot interpretar com una maniobra del Govern espanyol per mirar de tapar els escàndols de corrupció que esquitxen el PP, en especial l’Operació Lezo. Cal recordar que al documental Las cloacas de interior produït per Mediapro, aquest comissari és acusat, amb nom i cognoms, d’haver utilitzat el càrrec com a responsable de la UDEF per tapar la corrupció policial. En concret, el comissari Barrado acusa Olivera al documental esmentat “de protegir els mals policies”, avisant-los que se’ls estava investigant.

A més, també sorprèn en aquest nomenament el fet que Olivera mantingui una estreta relació amb l’exministre Jorge Fernández Díaz que va començar fa més de quaranta anys, quan el seu pare era xofer de Fernández Díaz en els temps que aquest era secretari general del PP a Catalunya.