L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha revelat que l'Ajuntament no ha tingut "cap coneixement" per part de la Casa Reial de l'assistència de Felip VI a la manifestació del dissabte contra el terrorisme. "Ni abans ni ara", ha puntualitzat, en referència a la posició de la CUP, que havia anunciat que no hi assistiria si també hi era el monarca. "Crec que no vindrà", ha conclòs Colau.

Sense donar gaire detalls, Colau ha explicat en una entrevista a BTV que les autoritats no seran protagonistes ni de la manifestació ni tampoc de l'acte. L'acte serà "breu", una "cosa simbòlica amb paraules, música i protagonisme ciutadà", ha assegurat. El recorregut de manifestació serà de Jardinets de Gràcia (Passeig de Gràcia amb Diagonal) fins a la Plaça de Catalunya. No obstant això, la capçalera de la manifestació estarà situada a l’alçada de la Gran Via de les Corts Catalanes. Més enrere se situaran els representants institucionals com membres del Govern, de l'executiu espanyol i els alcaldes afectats.

A la pancarta amb el lema 'No tinc por' també hi haurà el grafisme dissenyat per Frederic Amat amb les lletres de Barcelona en vermell excepte la 'l' que forma un crespó negre. Amb la pancarta se situaran representants dels Mossos i serveis d'emergència, així com col·lectius ciutadans que van actuar en el primer moment de l'atemptat.

La manifestació està convocada per les 18h i a la Plaça de Catalunya, aproximadament davant del Hard Rock Café, se situarà un escenari on es desenvoluparà l'acte final de la manifestació. S'està preparant un manifest unitari i encara no s'ha fet públic qui seran les cares visibles d'aquest acte.