L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que "el més lògic" és que qui vulgui presidir la Generalitat sigui a Catalunya, i ha demanat que es constitueixi un Govern com més aviat millor per deixar enrere l'article 155 de la Constitució i abordar assumptes urgents per a la ciutadania.

"Em costa imaginar que l'interlocutor sigui a Brussel·les", ha respost aquest dimarts en preguntar-lo els periodistes sobre que el president del Govern cessat i candidat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, sigui a Brussel·les.

Ha insistit que el desitjable és que el Govern tingui un president que "físicament" a Catalunya, i que CatECP -la llista del qual tancava ella- no investirà un president de dretes ni de Cs ni del PDeCAT.

Deixar enrere el 155

"El que demanaria com a alcaldessa de la ciutat és que com abans es constitueixi" el Govern per abordar temes urgents de la ciutat i per deixar enrere l'article 155, ha dit Colau, que considera que la situació política continua sent complexa però que la ciutadania s'ha expressat en unes eleccions amb una elevada participació.

Ha defensat que Barcelona requereix un Govern "a ple rendiment" per abordar les necessitats de la ciutat, i que els qui es van presentar als comicis del 21 de desembre tenen l'obligació de fer el màxim esforç per constituir un govern.

L'alcaldessa ha demanat de reprendre el diàleg, la negociació i la normalitat institucional, rebutjant els extrems, la judicialització i la via unilateral, com ha dit que fan també els barcelonins, que així ho van assenyalar al Baròmetre Municipal, ha destacat.

Política municipal

Colau assegura que el context polític afecta també les converses i negociacions en l'Ajuntament, com les del Pressupost, que tornarà a abordar amb els grups de l'oposició amb una nova ronda de contactes i amb voluntat d'acord.

Ha defensat que el Pressupost ha d'aprovar-se per una via o una altra perquè Barcelona no pot frenar-se, especialment en una situació política de paràlisi a Catalunya, segons ella, i considera que "la millor contribució" que poden fer des de l'Ajuntament és que la capital catalana no s'aturi.