L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat que la justícia no deixés al regidor de JxCat empresonat, Joaquim Forn, assistir al ple que es va celebrar ahir a la ciutat per presentar el nou govern. Colau, en una entrevista aquest dimecres a TV3, ha qualificat la situació d'"injusta" i ha anunciat que el tornarà a visitar aviat. A més, l'alcaldessa ha assegurat que espera poder arribar a grans acords amb el seu partit, com ara pel que fa a les mesures contra el canvi climàtic, i ha dit que no permetrà que l'absència de Forn alteri les majories al consistori. 

Colau ha explicat que durant aquest mandat intentarà arribar a grans consens amb els diferents partits, amb prioritat de pactes amb ERC: “Vull començar una ronda de contactes la setmana que ve i ho faré amb Ernest Maragall. Li proposaré obrir una via directa de diàleg i quins són els temes de ciutat que els interessen”.

La seguretat

L'alcaldessa ha afirmat que la seguretat és el tema que més preocupa tant als ciutadans com al govern municipal, per la qual cosa ja s'ha convocat una Junta de Seguretat. En aquest sentit, ha demanat la col·laboració institucional tant a la Generalitat com al govern espanyol.

Silenci davant les informacions del 17-A

Colau ha evitat pronunciar-se respecte a les informacions publicades sobre la relació dels terroristes de l'atac a Barcelona i el CNI i ha demanat "prudència" davant aquesta mena de notícies. A més, l'alcaldessa ha denunciat que les víctimes s'han sentit molt soles i ha desitjat que la justícia aclareixi què va passar.