L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, espera que amb l'arribada de Miquel Sàmper al capdavant d'Interior hi hagi un "canvi" i es trobi una fórmula per als talls de l'avinguda Meridiana per part de manifestants, que es repeteixen diàriament des que es va conèixer la sentència dels presos polítics l'octubre del 2019.

Des del punt de vista de Colau, s'ha de garantir el dret a la manifestació, però aquest s'ha de conciliar amb altres drets com, per exemple, el de mobilitat. En aquest aspecte, ha remarcat que els veïns es queixen que tenen dificultats per arribar a casa quan tornen de la feina. Una cosa, ha asseverat, és una manifestació puntual i l'altra una manifestació que es reiteri cada dia. "S'ha de garantir el dret a la manifestació, però no si això vol dir que es menystenen els drets dels ciutadans durant mesos i mesos", ha afegit. 

talls meridianaUnes persones tallen la Meridiana per protestar contra la sentència dels presos polítics / ACN

Amb Buch no es va trobar una solució

En aquest sentit, ha assegurat que amb l'anterior conseller, Miquel Buch, no hi va haver manera de buscar una fórmula raonable per fer compatibles tots els drets. "No hi havia cap voluntat d'assumir la seva responsabilitat de gestió", ha destacat Colau sobre Buch.

A més, ha destacat que des de l'Ajuntament es va oferir a la conselleria buscar fórmules de mediació per conciliar el dret a la protesta, com ara ocupar un carril, amb altres drets. En aquest sentit, espera que amb Sàmper hi hagi un canvi i es pugui trobar una "sortida raonable".

Els talls de la Meridiana, un cost de 340.000 euros 

L'alcaldessa s'ha referit als talls de la Meridiana en el ple que ha celebrat aquest dimecres l'Ajuntament de Barcelona, on el PP ha preguntat sobre el cost que té el dispositiu policial que es desplega cada dia. 

Segons ha informat Colau, gestionar durant catorze mesos aquestes manifestacions, per a les quals es destinen habitualment quatre patrulles, ha suposat una despesa per a les arques públiques de 340.000 euros.

Per la seva banda, el regidor del PP Josep Bou s'ha mostrat satisfet amb la voluntat de l'alcaldessa per trobar una fórmula davant dels talls que no impedeixi la mobilitat dels veïns.