"Carles Puigdemont no és el meu candidat. Mai farem un president de dretes", ha subratllat l'alcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau en una entrevista a Els Matins de TV3.

Colau, que avui es reunirà amb el president del Parlament Roger Torrent, ha precisat que no discuteix la "legitimitat" de Puigdemont per optar al càrrec, però ha assenyalat que vol que "el 155 s'acabi".

Com a alcaldessa de Barcelona, Colau ha demanat un Govern de la Generalitat "efectiu", amb el qual poder posar-se a treballar amb els consellers com més aviat millor perquè fa mesos que la Generalitat fa mesos que es troba "en mínims".

Ada Colau ha reclamat un president "que sigui a Catalunya" per la qual cosa ha demanat "realisme i pragmatisme a les forces que poden formar govern".

Voluntat de negociació

L'alcaldessa ha reconegut que s'alegra que no s'hagi emès una nova ordre de detenció internacional contra Puigdemont i ha manifestat la seva esperança que hi hagi voluntat de negociació.

"Tard o d'hora hi haurà d'haver algun tipus de negociació: tothom haurà de cedir en alguna cosa", ha sostingut Colau, que ha criticat el PP per estar "assegut esperant que succeeixi qui sap què".