L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha "condemnat i lamentat" l'assassinat de Víctor Laínez, un fet pel qual s'acusa Rodrigo de Lanza, ara en presó preventiva per deixar paraplègic un guàrdia urbà en un desallotjament okupa a Barcelona el 4 de febrer de 2006. Durant el ple municipal de l'ajuntament aquest divendres, l'alcaldessa ha condemnat aquests fets, però els ha desvinculat del documental 'Ciutat Morta', una producció que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona i que defensava la innocència de Lanza.

Colau ha mostrat el seu suport a l'agent de la Guàrdia Urbana ferit però ha acusat el grup de Ciutadans d'actuar amb "imprudència i falta de rigor" en "voler barrejar" els fets de Barcelona d'onze anys enrere i els més recents a Saragossa, després d'afirmar que demanar-li accions respecte d'això estava "fora de lloc".

Per la seva banda, la presidenta del grup municipal de Cs, Carina Mejías, ha demanat a l'alcaldessa una condemna en nom del govern municipal respecte d'aquests fets, que ha qualificat d'"assassinat amb motiu d'odi per raons ideològiques", com també una disculpa al cos de la Guàrdia Urbana i la retirada del reconeixement al documental 'Ciutat Morta'.

El ple de l'ajuntament també ha aprovat una proposta del PP per condemnar conjuntament els mateixos aspectes, que ha estat aprovada amb els vots a favor de Cs, el PSC i el PP, mentre que la resta hi han votat en contra. El tinent d'alcalde Gerardo Pisarello ha lamentat aquesta proposta, i ha considerat "no honest" que es vinculin els dos fets, que van passar amb onze anys de diferència.

L'Ajuntament Barcelona renega de 'Ciutat Morta'

El ple de Barcelona ha aprovat una proposició del PPC que mostra la seva disconformitat amb la concessió del premi Ciutat de Barcelona per part d'un jurat independent al documental 'Ciutat Morta', ara fa tres anys. Després de l'empresonament d'un dels seus protagonistes per la mort d'una altra persona a Saragossa, populars, Grup Demòcrata, Cs, i PSC han donat suport a aquesta iniciativa, que ha comptat amb el vot contrari de BComú, ERC i la CUP.

El text que ha tirat endavant insta el govern municipal a presentar un "relat alternatiu" a l'ofert en el documental 'Ciutat Morta' sobre el que va passar l'any 2006. També reitera el suport i solidaritat a l'agent de la Guàrdia Urbana ferit per l'ara acusat a Saragossa.