El govern de Barcelona en Comú i el PSC ha rebutjat signar una Declaració Institucional redactada per ERC que exigeix al govern espanyol solucions resoldre el caos que des de fa uns mesos afecta el control de passaports de l'Aeroport del Prat, amb llargues cues i arribant a causar hores esperes tant en els controls d'entrada com de sortida. Així ho ha explicat tant el líder d'ERC, Alfred Bosch, com el del PDeCAT, Joaquim Forn, que han criticat aquesta postura del Govern municipal.

El document condemna la "incompetència del govern espanyol a l'hora d'evitar la situació de col·lapse que durant setmanes va patir l'Aeroport de Barcelona" i l'insta a "acollir-se a la pròrroga que ofereix el nou reglament europeu per tal que els estats puguin adaptar-se a les mesures previstes".

A més, sol·licita al govern espanyol "la convocatòria immediata d'una reunió amb representants del govern de la Generalitat, govern espanyol, AENA, representants dels ajuntaments i la Cambra". D'altra banda, s'insta al govern de l'Estat a "renegociar el conveni bilateral entre Espanya i Rússia per tal de permetre rutes aèries amb base a l'Aeroport del Prat".