L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dijous que l'Ajuntament no va rebre cap comunicació d'una possible alerta a la Rambla i ha remarcat que en la darrera reunió de la Junta Local de Seguretat, l'Estat i Generalitat van descartar "explícitament" que hi hagués "cap amenaça ni cap avís concret ni cap notícia sobre cap cèl·lula organitzada".

En declaracions a Ràdio Barcelona, Colau ha indicat que entén que si cap de les dues administracions van fer conèixer aquest avís és "perquè no li donaven credibilitat". En preguntar-li si creu que s'ha deixat l'Ajuntament al marge, l'alcaldessa ha indicat que vol pensar "el millor de tothom, i més en matèria de seguretat" i ha valorat que si Generalitat i Estat no van avisar el consistori és perquè no es van fiar a aquesta alerta, com passa en centenars de casos que descarten perquè no tenen possibilitat de confirmar. 

L'alcaldessa ha parlat aquest matí amb el conseller de l'Interior, Joaquim Forn, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i els ha demanat que transmetin informació "concreta i clara contrastada a la ciutadania". També els ha insistit que cal la "màxima coordinació entre totes les administracions", i ha assegurat que el consistori sempre ha treballat d'aquesta forma, abans, durant i després dels atemptats.

Preguntada sobre si l'han convençuda les declaracions del conseller Forn i del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, Colau ha apuntat que a ella no li pertoca fer valoracions "precipitades ni donar opinions", perquè cal evitar "generar possibles polèmiques polítiques en un tema tècnic i que s'ha de treballar coordinadament". En referència a la possible advertència sobre un atac a la Rambla, Colau ha admès que en en el passat el consistori sí que han rebut altres avisos en altres punts de la ciutat i s'ha actuat en conseqüència.