El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos podria acudir a la justícia per presentar un recurs contra el Ministeri de l'Interior, per considerar que el seu cessament va ser irregular i no ajustat a la legalitat.

Així l'avança La Razón, que cita fonts coneixedores de la qüestió i relata com el comandament de la policia militaritzada tindria "evidències" -sense citar quines-, que avalarien fora de dubte suposades pressions per donar a conèixer l'informe de la Guàrdia Civil respecte a la manifestació del 8-M a Madrid i que demostrarien la negativa de De los Cobos de facilitar aquesta informació elaborada per la Unitat de Policia Judicial (UPJ) de la seva Comandància a petició de la titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel.

Segons aquesta versió dels fets, Pérez de los Cobos hauria assegurat que la informació inclosa a les diligències només era coneguda pels agents que la van elaborar.

En cas d'acudir als tribunals, De los Cobos es trobarà en territori amic, una vegada associacions de jutges i fiscals han demanat la restitució al seu lloc considerant que el policia havia actuat correctament en negar-se a donar aquesta informació.