El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés Gabriel Rufián ha assegurat que surt molt més car defraudar la selecció espanyola de futbol que el Ministeri d'Hisenda. Ho ha dit perquè defraudar l'equip de futbol espanyol et costa el càrrec, però si ets ministre i evadeixes impostos, només reps crítiques i peticions de dimissió, però de moment no el càrrec de ministre.

Rufián ho ha dit perquè, aquest divendres, la Reial Federació Espanyola de Futbol ha anunciat la destitució de Julen Lopetegui com a seleccionador espanyol per anunciar el seu fitxatge pel Reial Madrid dos dies abans de començar el Mundial. Per altra banda, s'ha sabut que el ministre de Cultura i Esports espanyol, Màxim Huertava defraudar Hisenda 218.322 euros durant els anys 2006, 2007 i 2008.

Fins al moment, l'Executiu de Pedro Sànchez s'ha limitat a demanar explicacions i recollir informació sobre el ministre en relació a les condemnes per frau fiscal que va imposar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid a Huerta el maig de l'any passat.

Aquest dijous, Rufián ja va fer una piulada semblant apel·lant el Felip VI sobre la crisi del vaixell Aquarius, demanant-li que acollís els refugiats a "casa seva".