Les classes ultres que la jove nazi de Madrid Isabel Peralta ha anat a fer amb un grup d'extrema dreta d'Alemanya han derivat en un escàndol internacional. El prestigiós Centre Simon Wiesenthal, dedicat a la documentació de l'Holocaust (la shoà) i a la persecució de criminals nazi, ha protestat per aquestes activitats, segons informa el diari Jerusalem Post, un dels més importants d'Israel.

El director de relacions internacionals del Centre Simon Wiesenthal, Shimon Samuels, ha afirmat que Peralta "és una antisemita que hauria de ser acusada de discurs de l'odi". Samuels ha advertit que Alemanya "tindrà problemes" amb aquestes classes ultres a la pronazi, perquè són antisemites, i ha recordat que el pare de la jove desaprova les seves declaracions.

Segons Jerusalem Post, Peralta és estudiant de la Universitat Complutense de Madrid, on s'ha relacionat amb grups ultres, i "ha mostrat públic suport a l'organització terrorista Hamàs", que té el poder a la Franja de Gaza. Precisament Hamàs va condemnar a mort ahir 6 palestins, acusats de col·laborar amb Israel.

Jerusalem Post

"El Centre Simon Wiesenthal denuncia la concessió d'una beca nazi a una jove de 18 años", titula el Jerusalem Post

El diari explica que Peralta ha rebut una mena de beca de 10 mesos a la ciutat de Düsseldorf del grup ultra Der III Weg (la Tercera Via) "per aprendre tècniques de propaganda i combat". I recorda una frase de la jove on reivindicava la División Azul que va lluitar amb l'exèrcit nazi a Rússia, i els seus atacs als jueus: “Tinc l'obligació absoluta lluitar per Espanya, lluitar per Europa, ara que són febles i han estat venudes per l'enemic. La disfressa és diferent, però l'enemic sempre serà el mateix, el jueu... Els jueus són els culpables i la División Azul va lluitar per això”, va assenyalar.

Segons el Jerusalem Post, el grup Der III Weg odia els refugiats, especialment els d'ascendència musulmana. 

Un mes a Alemanya

 

Peralta ja fa més d'un mes que és a Alemanya i podria haver participat en alguna de les darreres activitats que ha posat en marxa aquesta tardor Der III Weg: grups de patrulles ciutadanes per localitzar i intimidar refugiats polítics a l'estat de Brandenburg. "Membres i simpatitzants del nostre partit revolucionari nacional organitzen els anomenats passos fronterers a les fronteres exteriors de la nostra pàtria. Ben equipats, els nostres activistes ara caminen per les regions frontereres per localitzar els estrangers il·legals. Aquesta vegada no ens quedarem de braços plegats mentre milions d'estrangers arriben al nostre país", indiquen des del partit ultra.

En una entrevista al diari El Español el passat mes de febrer, Peralta va explicar que se sent una incompresa i està convençuda que acabarà a la presó, malgrat que ella desitja una guerra "ideològica, sense metralletes". Per tot plegat, ja ha trencat vincles familiars. Viu sola, va explicar que el seu pare "ha intentat per tots els mitjans que no fos feixista" i fins i tot li llençava els llibres, "no volia de cap manera que seguís aquesta ideologia". Per aquest motiu, la va fer fora de casa. "No tolera la meva ideologia", va subratllar.