L'exconsellera d'Ensenyament de la Generalitat Clara Ponsatí, exiliada a Escòcia, ha alertat aquest diumenge que el nou Govern no podrà fer polítiques perquè estarà sotmès a "uns nivells de pressió descomunals".

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha afirmat que "la situació política és de tanta pressió que la capacitat de prendre decisions sobre els recursos dels catalans serà nul·la", per la qual cosa ha demanat de no generar expectatives sobre l'acció del Govern.

Ha assegurat que el Govern central té l'obligació de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el nomenament del nou Govern, encara que ha lamentat que l'Executiu fa "la retòrica de l'abusador, en la qual tots els problemes de la seva repressió és culpa de l'abusat".

Ponsatí ha explicat que va rebutjar tornar a ser consellera perquè creu que aquest càrrec és incompatible amb exercir de catedràtica a la Universitat de Saint Andrews, a Escòcia.

L'exconsellera, ha enaltit la figura del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha defensat que els seus tuits polèmics escrits fa anys són "absolutament respectables" i que, segons ella, estan trets de context.