L'eurodiputada de Junts i exconsellera Clara Ponsatí ha afirmat aquest dimarts que només tornarà a l'estat espanyol quan a ella li vagi "bé", no pas quan li ho exigeixi el Tribunal Suprem (TS). A través de les xarxes socials, Ponsatí ha explicat que aquest 27 de juny anava a presentar el seu llibre a Lleida, tanmateix, la possibilitat que s'organitzés "un altre circ" mediàtic, com el darrer cop que va venir a Catalunya, és "un regal" que no està disposada a fer al jutge Pablo Llarena

"Que m'ho impedís amb un altre circ policial és un regal que no li faré, a Llarena. És incòmode haver d'esquivar borinots, però la meva agenda no la penso cedir a un fanàtic", ha tuitat Ponsatí. En el mateix fil de Twitter l'eurodiputada ha remarcat: "L'ordre de detenció torna a ser il·legal. Els jutges del Suprem em volen fer declarar a la seva conveniència, incloent-hi interessos electorals. Jo tinc una altra agenda ara mateix". 

Fa aproximadament un dia ja es va anunciar que se suspenia la presentació del llibre de memòries de Clara Ponsatí, titulat Molts i ningú, a la llibreria La Fatal a Lleida. Al web oficial de la llibreria han recollit que Ponsatí "ha pres la decisió final de no viatjar" a Catalunya a raó de "la nova situació judicial per tots coneguda".

L'ordre de detenció de Clara Ponsatí 

El passat 21 de juny, el jutge Llarena va dictar una ordre de detenció nacional contra Ponsatí en considerar que va desatendre "voluntàriament i injustificadament" la seva obligació de comparèixer davant el TS el 24 d'abril passat perquè se li comuniqués el seu processament per un presumpte delicte de desobediència l'1 d'octubre del 2017. En un comunicat, Llarena apunta que la també eurodiputada no ha justificat amb "cap causa legítima" el motiu de la seva plantada a la justícia espanyola. L'advocat de Ponsatí, Gonzalo Boye, ja ha anunciat que recorrerà contra aquesta decisió.