La presentació del llibre de memòries de Clara Ponsatí, eurodiputada i exconsellera d'Educació, ha estat suspesa de manera inesperada. La presentació del seu llibre, titulat 'Molts i ningú', estava programada per aquest dimarts, 27 de juny, a la ciutat de Lleida. No obstant això, a causa de la recent ordre de detenció emesa pel magistrat instructor de la causa del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, l'esdeveniment no es durà a terme com estava planejat.

La llibreria La Fatal, que havia de ser l'escenari per a la presentació, ha informat a través del seu lloc web oficial que Clara Ponsatí "ha pres la decisió final de no viatjar" a Catalunya a raó de "la nova situació judicial per tots coneguda". Això ha suposat un obstacle per a l'esperada trobada amb els lectors de l'eurodiputada, que s'han vist frustrats per l'ajornament de l'esdeveniment. La llibreria ha manifestat que es treballarà per establir una nova data per a la presentació, amb l'esperança que Ponsatí pugui viatjar sense problemes en el futur pròxim.

L'ordre de detenció de Llarena contra Ponsatí

El jutge Pablo Llarena va emetre el passat dimecres una ordre de detenció espanyola contra Clara Ponsatí, després que l’exconsellera optés el passat 24 d’abril per no presentar-se davant el Tribunal Suprem. En un comunicat, Llarena va apuntar que la també eurodiputada no va justificar amb cap “causa legítima” el motiu de la seva plantada a la justícia espanyola. És per això que el jutge instructor de la causa persecutòria del procés dicta una ordre de detenció dins les fronteres espanyoles perquè se li comuniqui a l’exconsellera el seu processament per un delicte de desobediència amb motiu de la celebració del referèndum d’autodeterminació de l’1-O. L'advocat de Ponsatí, Gonzalo Boye, ja va anunciar que recorrerà contra aquesta decisió.

En una interlocutòria feta pública la setmana passada, Llarena sosté que la investigada "ha desatès voluntàriament i injustificadament la citació judicial". El magistrat instructor remarca que l'ordre de detenció espanyola té com a finalitat poder prendre-li una declaració indagatòria, com a investigada per desobediència, i recorda que si Ponsatí compareix de forma voluntària, l'ordre de detenció podria deixar-se sense efecte com va passar amb Meritxell Serret i Anna Gabriel.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.