El portaveu de Ciutadans (Cs) a Andalusia, i vicepresident de la Junta, Juan Marín, ha assegurat que "a Espanya li interessen més unes terceres eleccions que un govern com el que pretén el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez" amb Unidas Podemos, "més Esquerra Repúblicana, més PNB i més Bildu".

En una entrevista concedida a Europa Press, Marín ha qüestionat si a Espanya "li interessa aquest govern" tenint en compte que "no serà només Pedro Sánchez i Pablo Iglesias". "Podem i PSOE sabem per on van, podem tenir mecanismes de defensa perquè d'aquest govern hem de defensar-nos", ha subratllat.

"Fins on arribaran les exigències de Esquerra Republicana o dels nacionalistes catalans, dels nacionalistes bascos o de Bildu? Fins on arribaran les exigències d'aquestes forces que pretenen 17 regnes de taifes independents i dur a terme una política de benestar basada en l'estrangulació de les empreses, els autònoms, els emprenedors i la classe mitjana pujant impostos?", ha preguntat.

Govern no abans de Reis

Després d'assenyalar que "hi ha moltes possibilitats que aquest govern surti aviat", encara que no abans de Reis "per no donar-nos els polvorons i el raïm", ha indicat que Cs està preparat per afrontar qualsevol situació i ha criticat que a Esquerra Republicana i al PNB "només li importa el seu espai".

"Quan calgui asseure's a parlar per finançar els serveis públics fonamentis, Esquerra i el PNB no tiraran per a ells? Clar i els serà igual, només li importa el seu espai. Parlaran de la reforma de la llei electoral? No parlaran d'això", ha assegurat per afegir que "amb un grapat de vots estan controlant el Govern d'Espanya".

Així mateix, ha qüestionat si, quant a les competències de justícia, ERC no les exigirà per "posar al carrer qui li doni la gana, quan li doni la gana per fer el que li doni la gana". D'aquesta manera, ha advertit que això tindrà "conseqüències brutals per a la resta d'Espanya" i, al seu judici, especialment a Andalusia, Castella i Lleó, Múrcia i Madrid perquè "quan es fan les coses bé es posa en evidència la mediocreidad dels que pretenen governar aquest país".

Deslleialtats a Andalusia

Finalment, ha insistit que això no "li interessa a Espanya" i, en el cas d'Andalusia, ha advertit de les "deslleialtats" que estan "patint des del minut u", des que es va formar govern el 22 de gener d'aquest any. "El ministre de Justícia, Fernando Grande-Marlaska, ha vingut a Andalusia per a temes que afecten a la Conselleria de Justícia i ni tan sols se'ns diu, es consulta o ens convida a participar en la reunió", ha exemplificat.