El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha sortit a sac contra Carolina Punset. El dirigent de la formació taronja ha demanat a l'eurodiputada del partit que millori la "cerca d'excuses" per abandonar Cs, perquè les que ha donat "no semblen gaire consistents".

"Ha dit que som durs amb els nacionalistes; efectivament, senyora Punset, benvinguda a la realitat. Ciutadans és el fre als nacionalistes a Catalunya i a tot Espanya; si no se n'havia adonat fins ara, benvinguda a la realitat", ha dit Villegas sobre la dura carta que es va fer pública aquest dissabte, en la qual Punset avançava la seva ruptura amb la formació.

Respecte als canvis d'ideologia sobtats que denunciava l'eurodiputada, Villegas ha estat també molt dur: "Som liberals, benvinguda a la realitat. Quan ella va agafar l'acta, potser no ho sabia, però va entrar a formar part del grup liberal del Parlament Europeu", ha afegit.

"Marca blanca" del PP

Punset va anunciar que abandonaria Ciutadans els dies vinents per desacords amb les decisions que ha pres la direcció del partit i que, segons ella, han convertit la formació en "la marca blanca del PP". En la missiva lamentava les últimes tesis defensades pel president del partit, Albert Rivera, a propòsit de la situació a Catalunya, la prostitució, la gestació subrogada o l'impost al sol.

Després d'això, la comissió de règim disciplinari de Cs va obrir un expedient d'expulsió a Punset. El motiu va ser la reunió que va mantenir l'eurodiputada amb el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, a Waterloo (Bèlgica) el 9 d'octubre, per a la qual va fer servir un cotxe oficial del Parlament Europeu. "És una actuació de blanqueig de la figura de Puigdemont totalment contrària al que defensa Cs", ha dit Villegas.

Agafada in fraganti

"Suposo que quan t'enxampen fent una cosa tan contrària a l'ideari de Ciutadans, com és anar a legitimar al fugit Puigdemont, que va donar un cop a Catalunya, és com quan algú l'agafen in fraganti; hem enxampat la senyora Punset, que busca excuses", ha dit el secretari general en roda de premsa aquest diumenge.

Sobre si deixarà l'acta d'eurodiputada, Villegas afirma que no ho sembla: "Sembla que, per molts valors que pregoni que té la senyora Punset, al final el valor que defensa és continuar cobrant el sou d'eurodiputada fins a la fi de la legislatura, malgrat que és una acta del Cs".

A més, recorda que l'acta és "heretada" de Juan Carlos Girauta i que "el mateix" va fer el marit de Punset, el diputat de Cs Alexis Marín, a qui ha titllat de "trànsfuga" al País Valencià, perquè "continua cobrant com a diputat".