Ciutadans intenta passar pàgina d'una nova crisi interna. Aquest cop, l'epicentre del terrabastall ha estat Barcelona, on dos dels tres regidors amb què compta el grup han unit forces per tombar el lideratge de Luz Guilarte, la líder dels taronges al municipi i qui havia de ser la candidata a les municipals de l'any vinent. Ara, però, no ho serà, ja que Guilarte ha dimitit arran de la confabulació, i ha deixat el partit més que tocat. Malgrat tot, el líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha pretès mostrar-se optimista i confiar que les coses s'arreglaran: "Cs presentarem una bona candidatura el 2023", ha assegurat. "És qüestió de setmanes decidir qui serà el nostre candidat, i espero que sigui una grata sorpresa, algú que estiri tota la candidatura".

No només això, sinó que també ha garantit que Ciutadans no es planteja cap coalició per intentar evitar una desfeta més que previsible. "Anirem sols amb la nostra marca, tenim el nostre espai polític a Barcelona", ha defensat amb optimisme. "Cs continuará donant guerra". En aquesta mateixa línia, Carrizosa ha volgut reiterar que el partit cueja amb força encara a Catalunya, "encara que molesti a alguns", i que la tendència que s'observa a la resta de l'Estat no afectarà els taronges aquí, malgrat que totes les enquestes assenyalen el contrari.

De fet, una evidència que ha utilitzat el líder liberal per excusar la situació que travessa el partit són "les males arts" de la resta de formacions de la dreta espanyolista. Sense posar noms sobre la taula, ha assenyalat intents per "destruir i absorbir" Ciutadans. Aquest ha estat també el motiu que ha situat darrere el motí viscut a Barcelona i orquestrat per Paco Sierra. Carrizosa ha començat a rosegar aquesta línia discursiva apuntant a motivacions polítiques, més enllà de les personals. "Qui se n'aprofita? Se senten moltes coses, en parla molta gent...", ha començat, per acabar amb una conclusió contundent: "Ciutadans ha tornat a ser víctima d'una operació per a perjudicar les nostres sigles". Carrizosa no ha aclarit noms ni partits, però sí que s'han posat sobre la taula les influències del PSC, PP i Valents. "Amb qui segur que no ha parlat Sierra és amb ERC ni amb BComú", ha dit, mencionant també suposats contactes de l'encara regidor taronja amb aquestes formacions de l'unionisme.

Sierra, previsiblement expulsat; Martín se salva

El líder taronja al Parlament ha reconegut que en casos com aquest "el més probable és l'expulsió" de Paco Sierra, després que s'autoproclamés president del grup municipal. Ara bé, no ha volgut sentenciar-lo de mort abans que sigui la direcció madrilenya qui prengui la decisió, com pertoca segons el reglament intern.  En canvi, Noemí Martín, qui va donar suport a l'estratègia de Sierra, no seguirà el mateix camí que ell per decisió de la direcció del grup municipal. El partit ha parlat amb Martín i ha vist possible "reconduir" les seves relacions, a diferència de Sierra. Encara millor així, perquè de marxar ella també voldria dir que els tres regidors que té avui Ciutadans haurien de renovar-se per complet. I, per ara, ja s'ha comprovat que alguns dels noms que estan cridats a suplir-los no estan disposats a fer el pas endavant.