Encara no hi ha ni tan sols petició de suplicatori del Tribunal Suprem contra la diputada Laurà Borràs. Però Ciutadans ja reclama que es tramiti amb la màxima celeritat possible. El mateix dia que la portaveu de JxCat estava citada per declarar voluntàriament a l’alt tribunal, on no hi ha anat, el portaveu adjunt de Cs Edmundo Bal ha ficat pressa a la Mesa del Congrés dels Diputats “perquè no existeixi cap mena d’impunitat per tenir la condició de diputada". Fonts del Tribunal Suprem no preveuen ni tan sols que arribi aquesta setmana.

La diputada de JxCat al Congrés va anunciar aquest dijous que no aniria a declarar davant la sala segona del Tribunal Suprem en la causa per la seva tasca al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. Considera que l'estan acusant d'una "corrupció inexistent". La diputada assegurava que anar a declarar "implicaria validar totes les irregularitats" que fa més d’un any que denuncia sobre l'acusació contra ella, causa que "vulnera els seus drets des del primer dia".

Edmundo Bal ha recordat que, segons el reglament, “el suplicatori s’entendrà denegat si la cambra no s’hagués pronunciat en el termini de seixanta dies naturals”. Per això ha “exhortat” la Mesa del Congrés dels Diputats perquè “un cop es rebi aquesta petició es tramiti amb celeritat”. L’objectiu, ha defensat, és que “no existeixi cap mena d’impunitat per tenir la condició de diputada”.

La normativa de la cambra estableix que, un cop rebut el suplicatori, el president del Congrés, previ acord de la Mesa, el remetrà en un termini de cinc dies a la Comissió de l’Estatut dels Diputats. Aquesta comissió haurà de concloure el seu treball en un termini màxim de 30 dies després de l’audiència de l’interessat. Un cop acabi la feina a la comissió, el dictamen serà sotmès a votació del primer ple ordinari de la cambra.