“El Govern espanyol no ha fet res”. Així ha reaccionat el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, després que aquest dimecres s’hagin obert les preinscripcions escolars sense la famosa casella pel castellà. “En un primer moment van dir que amb el 155, després van dir que no, i ara han iniciat amb retard les preinscripcions i no ha canviat res”, ha lamentat.

En aquest sentit, Carrizosa ha demanat claredat al PP sobre “quina és la seva posició”, perquè “no l’aclareixen mai”. També ha assenyalat que no s’han posat en contacte amb ells de moment per a la reforma de la Llei d’Educació de Catalunya, registrada aquest dimecres a la cambra pels populars.

Per altra banda, sobre el ple d’aquest dijous, el portaveu de la formació liberal s’ha vantat que “gràcies a Ciutadans el president Roger Torrent haurà de donar la cara i explicar com pensa superar el bloqueig”. El grup d’Inés Arrimadas ha presentat una proposta de resolució que sol·licita la seva compareixença davant el ple.

Finalment, Carrizosa ha carregat durament contra la decisió de la Mesa d’acceptar la delegació de vot de Carles Puigdemont. “La seva situació no és la mateixa que la d’aquells que van comparèixer voluntàriament”, ha afirmat, denunciant que encara és un “fugit de la justícia”, perquè està buscant casa a Alemanya. En aquest sentit, ha reblat: “No és admissible que pugui votar en el ple d’un parlament democràtic”.