El PP vol eliminar la immersió lingüística per introduir un model que anomenen de “conjunció lingüística”. Així ho ha anunciat el diputat popular Santi Rodríguez, després que hagin registrat al Parlament una proposta de modificació de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). “El que es tracta és que tots els alumnes tingui accés al català i el castellà com a llengües vehiculars i, en la mesura del possible, a una tercera llengua”, ha assegurat. Ha desmentit que vulguin la segregació, la famosa casella, però ho contemplen en algun supòsit. “El castellà està pràcticament exclòs del sistema educatiu”, ha lamentat. 

En aquest sentit, Santi Rodríguez ha establert en un mínim del 25% de cadascuna de les dues llengües com a vehiculars. Segons ha dit, ho fan emparant-se en el que han dit “nombroses sentències judicials”. Els populars deixarien en mans dels centres escolars establir els percentatges exactes. En l'educació primària, hi hauria la possibilitat de rebre la "lectoescriptura" en la seva llengua habitual.

Segons ha explicat el portaveu popular, la proposta de llei busca “adequar alguns articles de la Llei d’Educació de Catalunya per adaptar-los als principis constitucions i estatutaris i a les sentències judicials”. Ha volgut negar que siguin partidaris de la segregació per raó de llengua, de la mateixa manera que “tampoc es tracta de suprimir el català com a llengua vehicular”. 

Rodríguez ha desmentit que el model d’immersió estigui avalat pel Tribunal Constitucional. Conscient que no tenen la majoria suficient per a tirar endavant la reforma, ha assenyalat que sondejaran el possible suport de Ciutadans. Ha descartat fer ús del 155 per a fer la modificació.