El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco ha qualificat el president de la Generalitat, Quim Torra, de "piròman" per al·ludir a la via eslovena per aconseguir la independència, i ha criticat que el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, "menyspreï la gravetat" de la situació de Catalunya.

En roda de premsa a la seu de Ciutadans, Martín Blanco s'ha referit així a l'"enorme irresponsabilitat" del president català en al·ludir aquest cap de setmana a la via eslovena perquè Catalunya aconsegueixi la independència, un exemple, ha assenyalat el diputat de Ciutadans, de "confrontació civil" en què hi va haver "desenes de morts".

En aquest sentit, ha opinat que Torra no és un president de la Generalitat sinó un "piròman" que "enverina la convivència" a Catalunya i "incendia els carrers" i, per això, el diputat de Ciutadans creu que "està inhabilitat per governar amb una mínima diligència".

Pedro Sánchez "menysprea" la gravetat de la situació

Martín Blanco, a més, ha criticat també el govern espanyol de Pedro Sánchez per "menysprear la gravetat" del que està succeint segons el seu parer a Catalunya.

"No entenem què més ha de passar", s'ha preguntat el diputat de la formació taronja, qui ha instat en aquest sentit el cap de l'Executiu a actuar.

Ciutadans ha demanat una vegada més al govern espanyol que enviï a Torra el requeriment previ a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, perquè Torra és un "perill per a la convivència i per a la normalitat democràtica".

"Les paraules de Torra són d'una irresponsabilitat tan enorme, que és hora que el govern espanyol prengui mesures ja", ha reclamat.