Passades les eleccions del 10-N, la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha proposat la celebració d'una reunió aquest mateix divendres amb el PSC i el PP, per aconseguir el que ha anomenat un "pacte per Catalunya" per afrontar "la greu situació que viu Catalunya". El plantejament del partit taronja arriba un dia després que en els últims dies hi hagi hagut noves protestes per la sentència i la situació política, amb talls de carretera a la Jonquera i Girona i també en els principals accessos a la ciutat de Barcelona. 

La proposta, feta pública a les xarxes socials després d'enviar un correu electrònic als líders dels dos partits, Miquel Iceta i Alejandro Fernández, ja ha rebut una escèptica rebuda per part del socialistes. Iceta ha contestat ja la proposta assegurant "la precipitació i la immediatesa no ajuden a que una iniciativa com aquesta arribi a un bon fi" i mostrant la seva "sorpresa perquè només 10 minuts després de rebre la comunicació aquesta ja hagués estat publicitada a les xarxes socials". Tot i això, s'ha mostrat disposat a escoltar les seves propostes. 

Just després d'aquest intercanvi de missatges, Roldán ha fet una roda de premsa des del Parlament en la que ha insistit en la seva proposta i s'ha mostrat disposada a canviar la data de la reunió si aquest és el problema. Durant les seves declaracions, la líder de Cs ha venut una Catalunya en "flames" i que viu un "pòquer d'irregularitats del separatisme", posant al mateix sac la sentència als presos, la declaració del president Quim Torra al TSJC de dilluns, la querella de la Fiscalia contra la Mesa del Parlament o la detenció del secretari general de l'Esport.

Per altra banda, també ha volgut llençar un missatge en clau política espanyola, i ha demanat a Pedro Sánchez que trenqui el pacte amb Podemos, a qui ha titllat de "populistes", i amb el suport dels independentistes, i provi una aliança amb el PP i ells. "Encara hi som a temps", ha insistit.

El PP, per la seva banda, sí que ha acceptat la reunió.