Ciutadans ha volgut respondre a la defensa del Govern i Somescola del català i la immersió amb una performance davant del mateix Palau de la Generalitat. El partit ha projectat una bandera d’Espanya i un cartell reivindicant un ensenyament bilingüe a la façana de l’edifici. A l’acte han comparegut els sis diputats del partit taronja, que han aprofitat l’acció per fer-se fotos amb la rojigualda al darrere i alguns fins i tot duien samarretes amb el lema ‘L’escola en catalán, si; en espanyol, també’.

En declaracions als mitjans, i també a alguns vianants curiosos que s’han aturat pensant que la plaça Sant Jaume era l’escenari d’una nova pel·lícula, el líder del partit, Carlos Carrizosa, ha reivindicat un “ensenyament trilingüe” per tenir una “societat bilingüe”. 

Ciutadans generalitat - Marc Gonzalez

Els diputats de Ciutadans atenen els mitjans / Foto: Marc González

El líder de Cs a Catalunya ha negat que reivindicar el 25% de classes en castellà sigui atacar el català i ha acusat els membres del Govern de dur els seus fills a escoles privades amb ensenyament en les tres llengües.

Contra la immersió

Carrizosa ha afirmat que la immersió no és el millor mètode perquè els nens aprenguin els dos idiomes oficials però ha afegit que el model està a punt d’arribar al seu final “per famílies valentes com les de Canet”. També ha reivindicat que acudiran a un acte contra la immersió demà a Terrassa, que coincidirà amb la manifestació de Somescola.

 

Preguntat sobre el reforç del cos d’inspectors educatius que va anunciar ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de la cimera amb Somescola, Carrizosa ha respost que no entén què té a veure la mesura amb les sentències dels tribunals que manen aplicar un mínim de 25% de castellà a les aules.

Carrizosa ha afegit que confia que els inspectors saben que han d’inspeccionar d’”acord amb la llei i no amb les directrius totalitàries del conseller Cambray”, a qui, han dit, anava dirigit el lema projectat a la façana després que hagi defensat en nombroses ocasions al Parlament que "l'escola, a Catalunya, en català". També ha acusat el Govern i l’independentisme de dir que defensen el català “ara que ni els seus partidaris es creuen que viurem en una República”.

La cursa de la dreta

Des que el Suprem va dictar sentència contra la immersió, els tres partits de la dreta espanyola han iniciat una competició per veure qui la diu més grossa contra la immersió. El partit taronja i els populars han dut la qüestió a Europa mentre que Vox ha reclamat el 155 i ha forçat perquè el Congrés ho voti.

 

Imatge principal: Ciutadans projecta la bandera espanyola a la façana del Palau de la Generalitat / Foto: Marc González