El secretari general de Ciutadans a l’Estat (Cs), José Manuel Villegas, ha anunciat aquest dilluns que el partit celebrarà primàries a Catalunya entre el 26 i el 27 de maig per escollir el candidat a la Generalitat.

En roda de premsa des de Madrid, després del comitè executiu nacional de la formació, Villegas ha explicat: "Encara no sabem exactament quan aquest govern sense nord i sense projecte posarà data a les eleccions però Ciutadans fa ja el pas de preparar-se per acabar amb el separatisme”.

Tot i que les eleccions catalanes no estan convocades, segons la formació taronja “és evident que des del Govern estan parlant d’aquesta possibilitat, com ho evidencien les discrepàncies internes”, ha assegurat el secretari d’Organització de Cs, Fran Hervías, en relació a les tensions de les últimes setmanes a Junts pel Sí. Així mateix, el partit assegura que vol disposar de temps suficient per portar a terme el procés de primàries.

Amb tota probabilitat, la líder de Ciutadans a Catalunya continuarà sent Inés Arrimadas, i de fet, des de la formació asseguren que serà un “plaer” que segueixi al capdavant. Tal com ha subratllat Hervías, Arrimadas ha estat la persona que ha tingut els millores resultats del partit al Parlament i “l’única que està capacitada per liderar l’oposició”.

Els candidats a liderar el partit podran postular-se com a tal entre el dilluns 15 i el dijous 18 de maig. Posteriorment, tindran cinc dies per fer campanya interna que es seguiran d’un període de tres dies de votacions, que es faran de manera telemàtica. El resultat de les primàries es sabrà el 27 de maig. 

Amb tot, el partit vol posar punt final a “tots aquests anys de monotema per tornar a parlar dels problemes que importen de debò als catalans”, ha assegurat Villegas. Serà el moment, ha subratllat, d'obrir una nova etapa "d'il·lusió”, superar les fractures i posar sobre la taula els temes que de veritat importen als catalans.