Ciutadans ja se situa en l’escenari d’una condemna als presos polítics. Tant és així que, en la moció que ha presentat per a ser debatuda i votada en el ple de la setmana que ve, la formació d’Inés Arrimadas insta el Parlament a “rebutjar una eventual i injustificada aplicació” per part dels responsables del Departament de Justícia de “règims més benignes, progressions en grau o règims oberts”.

En aquest sentit, Ciutadans alerta que els responsables polítics de la Generalitat “es troben en una situació de conflicte d’interès estructural amb els polítics separatistes presos”, i rebutja qualsevol benefici “per raó de les seves relacions amb els actuals responsables polítics del Govern de la Generalitat”.

En la mateixa línia que les últimes setmanes, el partit unionista també vol que la cambra constati que “l’atorgament de privilegis a determinats interns al marge del reglament penitenciari és una greu vulneració del dret a la igualtat dels restants interns” i també una “greu ingerència en la tasca dels servidors públics de les institucions penitenciàries”.

En la seva moció, Ciutadans insta el Govern a presentar, en el termini de 15 dies, una relació de totes les visites que han rebut els presos polítics, tant quan estaven a Madrid com ara en presons catalanes. Reclamen detalls sobre el dia i l’hora i el motiu d’aquestes visites. Finalment, reclamen informes jurídics sobre el concepte d’”autoritat” que es fa servir per visitar els presos, així com si les concentracions davant les presons “posen en risc la seguretat” i “alteren la vida diària dels interns”.