El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha proposat als líders de PSC, comuns i PP al Parlament una reunió per acordar una estratègia política davant d'una eventual inhabilitació al president de la Generalitat, Quim Torra, però després de posar-se en contacte amb ells, ha decidit posposar la trobada fins que el Tribunal Suprem es pronunciï.

A la carta, a la que ha tingut accés Europa Press i que anava dirigida al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, la líder dels comuns en el Parlament, Jèssica Albiach, i el líder del PP a la Cambra, Alejandro Fernández, Carrizosa mostra la seva preocupació perquè Torra "opti per resistir amb un govern en funcions" si és inhabilitat i en l'actual context de crisi.

Nou rumb

Carrizosa adverteix que un mantenir un govern en funcions allunyaria les urnes i que els ciutadans poguessin escollir un nou rumb per a Catalunya, per la qual cosa crida als líders de l'oposició a "abordar totes les fórmules polítiques" per evitar aquesta situació. Creu que en aquests moments el posicionament del president és una "preocupació comuna" tant de Cs com del PSC, dels comuns i del PP, i els ha demanat d'actuar guiats per la unitat i la responsabilitat.

"Tenint en compte que la probable inhabilitació pugui donar-se en qualsevol moment, us proposo que aquesta reunió es faci durant la setmana que ve. Estic convençut que la immensa majoria dels catalans desitgen que explorem solucions per tirar endavant més enllà de les nostres diferències polítiques", ha conclòs Carrizosa en la missiva, encara que finalment Cs esperarà que el Suprem dicti sentència.