Ciutadans i el PP veuen com un "privilegi" el tercer grau que la Generalitat va atorgar als presos polítics i que fins aquest divendres encara tenien l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera de Treball Dolors Bassa.

En una visita a Barcelona, la líder de Ciudadanos, Inés Arrimadas, ha acusat el Govern de preocupar-se més pel president d'ERC, Oriol Junqueras, i la resta de presos que "pels que s'arruïnen a causa de la crisi del coronavirus". "La Generalitat ha d'ajudar als autònoms i deixar de crear xiringuitos (polítics) i pensar tant en el procés", ha declarat.

"Ja està bé que el Govern de la Generalitat pensi més en el senyor Junqueras que en els qui s'arruïnen cada dia en barris com aquest de Barcelona perquè la crisi els està picant. Volem que hi hagi un govern a Catalunya que torni a aixecar l'activitat econòmica i a unir tots els catalans", ha afegit.

En el mateix sentit s'ha pronunciat el líder del partit taronja a Catalunya, Carlos Carrizosa. En una intervenció a El programa de Ana Rosa de Telecinco, Carrizosa ha comentat que "avui el Tribunal Suprem ha dit que els polítics presos pel cop a Catalunya no poden tenir privilegis". "Seguiran defensant els senyors del PSOE i Podemos que els que es van saltar les lleis siguin més que altres per tenir "amiguetes" al Govern?", ha preguntat.

Casado, més moderat

En un to una mica més moderat s'ha pronunciat el líder del PP, Pablo Casado, en una visita a Roses (Alt Empordà). "Nosaltres respectem les decisions judicials i crec que a Espanya hi ha de seguir havent independència judicial i separació de poders", ha dit.

En aquest sentit, ha afegit que pensen que "tots" són "iguals davant la llei" i ha demanat a la resta de formacions polítiques, que han fet valoracions contràries a la resolució, que "facin el mateix" i no intentin "sortejar les decisions d'un tribunal que no només és garant de la llei sinó també de la democràcia". Casado ha afegit que el Suprem ha deixat clara la seva posició i que és a aquest tribunal a qui li correspon "l'última paraula" en aquest afer.