La majoria independentista oculta quines són les seves intencions quan proposa un debat específic per aquest dijous. Aquesta ha estat l’advertència del portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, en una roda de premsa posterior a la reunió de la Junta de Portaveus. “Es convoca sota un guió de cinc punts que oculta quina és la veritable intenció”, ha assegurat. “Sabem de què parlarem, però hem d’intuir quines seran les propostes que faran”.

En aquest sentit, Carlos Carrizosa ha criticat que des de Junts pel Sí i la  CUP “continuen actuant amb covardia” i ha avançat que poden trobar-se amb propostes introduïdes d’imprevist. Ho ha descrit com “un episodi més d’utilitzar les institucions com el Parlament perquè només representi els interessos i serveixi els colpistes contra la democràcia que volen arribar fins a les últimes conseqüències”. Ha lamentat que el Parlament està “emmordassat” per Carme Forcadell i que només es parla del “monotema”.

Sobre la presidenta del Parlament, Carrizosa ha criticat que el dissabte fes una declaració institucional “erigint-se en defensora dels drets dels 135 diputats”, quan consideren que no ha estat mai així. Així ho ha retret durant la reunió de la Junta. També el fet que el vicepresident segon de la cambra, José María Espejo Saavedrea (Cs), i el secretari segon, David Pérez (PSC), no fossin avisats prèviament d’aquesta declaració.