El secretari general de Ciutadans (C's), Adrián Vázquez, ha afirmat que és "plausible" una repetició de les Eleccions Generals 2023 del pròxim 23 de juliol, i confia que d'aquesta forma es pugui obrir un "nou cicle" polític pel partit taronja, motiu pel qual considera que és millor "esperar" i no contemplen dissoldre el partit per ara. Després de la desfeta a les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M, on pràcticament han desaparegut del panorama polític espanyol, la cúpula del partit va anunciar aquest dimarts que no es presentaria a les generals del 23-J per no tenir temps de "rearmar-se" per la cita electoral. 

En declaracions a Onda Cero, el secretari general del partit ha reafirmat la decisió presa en relació amb els comicis del 23-J, perquè "no és el moment d'anar-hi a aquestes eleccions", i ha mantingut que la idea és "rearmar-se" per "tornar a intentar ser una alternativa política il·lusionant", tot i el "daltabaix" del 28-M. Adrián Vázquez confia que més endavant "s'obri un nou cicle polític" i "el centre torni a obrir-se", per la qual cosa, de moment, la idea és "esperar". 

La mirada posada en les europees del 2024

Descartada l'opció de concórrer a les generals d'aquest juliol, Vázquez ha apuntat a les eleccions al Parlament Europeu de juny de 2024 i a les catalanes previstes pel 2025. El secretari general de Ciutadans considera que Espanya viu ara mateix un "clima de polarització extrema" i que veu "plausible" una repetició electoral. A més, assenyala que "el cicle electoral es renova cada poc temps".

"Si el PP ha de governar amb Vox, s'obre un nou cicle, però poden no guanyar i que hi hagi una repetició electoral", ha afirmat Vázquez, tot i que indica que "com a partit seriós", a Ciutadans l'interessa "l'estabilitat" i no una repetició electoral. Preguntat sobre la possibilitat de dissoldre el partit, el secretari general ha assenyalat que Ciutadans encara té regidors i el grup parlamentari a Brussel·les: "Tot i que ara no som una alternativa, no passa res per aguantar", ha conclòs Vázquez.