El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha negat que el partit es financi il·legalment. Villegas s’ha desmarcat de la denúncia que un grup de crítics ha presentat a la Fiscalia anticorrupció i en què demanen que s’investigui si hi ha indicis de finançament irregular.

La denúncia l’ha presentat la Plataforma per a les Garanties Ciutadanes, que aplega afiliats i exmilitants crítics amb el partit. L’objecte de la denúncia, però, és la carta ètica i financera que el partit obliga a signar a tots els candidats abans d’ocupar un càrrec públic i que, aquest sector crític, argumenta que podria ser una font de finançament il·legal. En concret, l’obligació de tots els càrrecs a destinar un 10% dels seus ingressos nets al finançament del partit.  

“Estem molt tranquils”

"La denúncia no ens acusa de res en concret i no hi ha cap traspàs de diners que es pugui considerar il·legal, en això estem molt tranquils”, ha argumentat Villegas que ha afegit que “és precisament gràcies a aquests comptes que tenim centralitzats que no ens passarà com a altres partits, perquè podem vigilar els comptes dels grups municipals i autonòmics. Hem creat aquest mecanisme per poder exercir aquest control i no hi renunciarem si no ens ho diu el Tribunal de Comptes”.

Villegas també ha apuntat que els denunciants no són un sector representatiu del partit sinó “persones que van marxar perquè van perdre primàries o perquè no estaven d’acord”.   

Dimissions i la bandera contra la corrupció

En plena precampanya, la denúncia s’ha convertit en un element més per escalfar el debat polític. Malgrat que Ciutadans ha tingut sempre un discurs inflexible i de tolerància zero pel que fa a la corrupció, un diputat de l’Aragó i el coordinador de La Rioja han dimitit per aparèixer als papers del Panamà. També va haver de dimitir el delegat territorial de Múrcia per pagaments electorals irregulars a les darreres autonòmiques.